Varför äta inälvor?

På grund av den fantastiska mixen av mineraler, vitaminer och kofaktorer som du får i dig av att äta bra inälvor.

Inälvor från gräsbetade nötdjur är de näringstätaste livsmedlen vi kan äta.

De har en bredare näringsprofil och högre koncentration av samlade vitaminer, mineraler och enzymer än några andra livsmedel. 

Dessutom i en väldigt biotillgänglig form som kroppen lätt kan absorbera.

Äter du gräsbetade nötinälvor får du i dig naturliga och höga nivåer av bland annat:

Vitamin A
Retinol
Alfakaroten
Betakaroten
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Vitamin K
Tiamin
Riboflavin
Niacin
Vitamin B6
Folat
Prolin
Glycin
Vitamin B12
Pantotensyra
Kolin
Kalcium
Hemjärn
Magnesium
Fosfor
Kalium
Natrium
Zink
Koppar
Magnesium
Selen

Mineralerna, vitaminera, de viktiga kofaktorerna, den höga biotillgängligheten.

Allt det här är anledningen till varför vi är helt sålda på gräsbetade nötinälvor och varför vi själva och så många andra ser till att äta dem varje dag.