Vår högsta prioritet är kvaliteten på våra inälvor

Därför kommer alla våra invälvor från glada och friska djur som fått ströva fritt och leva under ursprungslika förhållanden. De är 100% Gräsbetade och kommer uteslutet från Svenska, Ekologiska och KRAV certifierade nötdjur.

Våra inälvor är

   

  • Uppväxta på 100% gräs & örter och 0% spannmålsfoder
  • Från Svenska Ekologiska & KRAV certifierade nötdjur
  • Fria från tillväxthormoner, antibiotika och bekämpningsmedel
  • 100% frystorkade för att bevara viktiga värmekänsliga mineraler, vitaminer och enzymer
  • Från glada och friska djur som fått ströva fritt
  • Helt fria från allergener, tillsatser och utfyllnadsmedel

Efter att ha vänt upp och ner på vad som känns som varenda KRAV och EKO gård i Sverige kan vi nu med glädje berätta att alla våra inälvor uteslutet kommer från Svenska, Ekologiska och KRAV certifierade nötdjur från noga utvalda gårdar runtom i Sverige.

Alla gårdar genomgår årliga och oberoende kontroller för att garantera att djuren har det bra och att de lever efter KRAVs strikta djurhållningsregler.

Dessutom får alla våra djur uteslutet äta 100% gräs och örter och 0% spannmålsfoder. Något som KRAV inte kräver men som var ett absolut måste för oss.

Det betyder att djuren bara får äta mat som de faktiskt är gjorda för att äta. 

Det gör att djuren 
får leva friska liv utan mag och tarminflammationer som ofta drabbar spannmålsuppfödda boskap

Alla våra djur får leva under ursprungslika förhållanden och får ströva fritt på varierande betesmarker hela, eller stora delar av året. Det gör att djuren får utlopp för sina naturliga beteenden och kan uttrycka sin natur fullt ut vilket gör att de lever stimulerande och glada liv.  

Månaderna då djuren inte kan beta färskt gräs och örter fodras de med syrat gräs (ensilage) som framställs genom en naturlig ensileringsprocess helt utan tillsatser där bakterierna i gräset själva sätter igång en mjölksyrejäsning. Det är den här processen som bland annat sker i de vita bollarna du kan se på åkrarna på sommaren. 

Resultatet av att djuren bara får äta mat som de faktiskt är gjorda för och får leva fritt under optimala förhållanden är att inälvorna också får ett mycket högre näringsinnehåll.

Något som vi är otroligt glada över eftersom både vi själva och våra kunder ställer väldigt höga krav på vad vi stoppar i oss.